Pedagogisch ontwikkelcentrum gericht op ouder en kind

Wat levert een 'Samenkind' coach traject jou op als ouder?

 • Inzicht in de onderliggende behoeften van je kind
 • Inzicht in jouw eigen onderliggende behoeften en emoties
 • Je kunt regelmaat en structuur in je gezin aanbrengen
 • Praktische tips in de opvoeding
 • Effectief leren communiceren met je kind
 • Verminderen van strijd en conflicten in je gezin
 • Je voelt je in je kracht staan als ouder
 • Meer ontspanning en gezelligheid in huis

Ervaringen van andere ouders

‘Mijn dochter (3 jaar) en ik botsen continu, ze luistert echt niet naar me, ik word er moedeloos van’

‘Mijn vrouw en ik botsen als het gaat over de opvoeding van de kinderen, soms lijkt het of we elkaar totaal niet begrijpen’  

‘Mijn zoon kan soms zo boos doen, ik wil hem zo graag helpen’ 

Soms ligt de oplossing op je vragen heel dichtbij. Door je vragen te stellen en je problemen zichtbaar te maken bij ‘Samenkind’ zet jij je systeem in beweging. En ‘beweging’ betekent ‘vooruitgang’. Die vooruitgang kun je gaan maken door middel van coaching of het volgen van een workshop, waardoor jij jezelf en/ of jouw kind(eren) beter kunt gaan begrijpen. 

Welke mogelijkheden kan jij zien voor jezelf, je partner, je collega en/ of je kind? Hoeveel stappen wil en ga jij zetten?

Een Samenkind informatiegesprek is telefonisch en geheel gratis en vrijblijvend. 
Gemiddelde beoordeling: 4.8 / 5.0 sterren
5/5
Vandaag een Samenkind workshop beleefd. Wat was het fijn om dit samen met mijn kind te kunnen doen. Heel ontspannen, gezellig en echt samen. Het maken van de collage en daaraan vooraf vragen over elkaar beantwoorden gaf een stukje diepgang aan de band tussen moeder en kind. Een waardevol 'samenkind-moment'!
Linda
Mama met haar zoon
Ik heb de introductie en de driedelige workshop 'SOS kinderen en emoties' gevolgd en ben helemaal enthousiast geworden. Het is allemaal zo uit het leven gegrepen, situaties van alledag komen ter sprake. Hoe ga je om met je emoties en die van kinderen en hoe beïnvloeden deze elkaar. Tijdens deze workshop krijg je veel praktische tips. Heel verrassend hoe hele kleine aanpassingen in benadering van een kind zo'n grote invloed kunnen hebben op hun gedrag en emotie. De workshop wordt gegeven in een vertrouwde groep, het is gezellig en op een hele mooie locatie. Ik zou elke ouder of professional die met kinderen werkt deze workshop aanraden!
Carlien
Mama van 2 kinderen
We hebben veel geleerd van de workshop SOS kinderen en emoties. ondanks de coronatijd goed opgelost door online meetings. doordat we deze workshop als stel hebben gevolgd liggen we nu op een lijn en kunnen we alle tips en tricks ten harte nemen. het leuke is dat we ook direct tips hebben kunnen toepassen. en al snel verandering zien bij onze zoon.
Peter
Vader

Mijn 'Samenkind' aanbod voor jou:

Je partner relatie en het contact dat jij als ouder hebt met je kind heeft invloed op het beeld dat jouw kind van zichzelf ontwikkelt en het gedrag wat het laat zien. Het is onmogelijk om een perfecte ouder te zijn en je kind alles te geven wat het altijd nodig heeft. Het ouderschap maakt je soms ook kwetsbaar. Onbewust beinvloedt jouw  opvoeding die je zelf hebt gehad jouw opvoedstijl richting jouw eigen kind(eren). Er zijn dingen waar je blij mee bent, maar er zijn mogelijk ook patronen die je dwars kunnen zitten. Als jij je hiervan bewust wordt, kan je deze negatieve patronen doorbreken en omzetten in positieve kracht. Op die manier kom je dichter bij jezelf, je partner en je kind(eren).

In een Samenkind coach traject starten we altijd met een intakegesprek waarbij we onderzoeken wat jouw/ jullie vraag is en we kijken of er een klik is waarbij jij je goed voelt om verder te willen werken aan je doelen. Na de intake kan je besluiten om een vervolgafspraak te plannen, dit is mogelijk per sessie of in een maatwerktraject.

Investering:

Intake gesprek (1 uur): €65,- 

 

Enkele sessie (1-1,5uur) € 85,- 

Maatwerktraject: Prijs in overleg. 

 

“Opvoeden is ruimte geven aan emoties én grenzen geven aan gedrag”. Dat is het motto van deze workshop. 

SOS kinderen en emoties leert ouders en opvoeders omgaan met én reageren op emoties van kinderen. Als wij als volwassenen verder kijken dan het (vaak ongewenste) gedrag van een kind, zien we wat de onderliggende emotie wil vertellen. Door een kind te helpen deze emotie op een meer gewenste manier te uiten kan het zich ontwikkelen tot een zelfbewuste volwassene vol zelfvertrouwen.

Deze workshop leert je omgaan met én reageren op emoties van kinderen. Als wij als volwassenen verder kijken dan het  (vaak ongewenste) gedrag van een kind, zien we wat de onderliggende emotie wil vertellen.) Door een kind te helpen deze emotie op een meer gewenste manier te uiten kan het zich ontwikkelen tot een zelfbewuste volwassene vol zelfvertrouwen.

In deze driedelige workshop kijken we net als bij de workshop SOS kinderen en emoties naar de werking en functie van emoties en wat pubers hierin nog kunnen leren. Je leert omgaan met de verschillende emoties van jouw puber zoon/dochter en krijgt tips voor het werken aan zelfvertrouwen. 


Als je eerst wilt proeven van de workshop of meer interesse hebt in 1 avond over kinderen en emoties dan ben je welkom bij de introductieworkshop over SOS kinderen en emoties, deze is voor ouders met kinderen in alle leeftijden. 

Investering van de introductieworkshop SOS kinderen en emoties: €17,50pp

De dridelige workshops SOS kinderen en emoties en SOS pubers en emoties worden aangeboden in 3 bijeenkomsten van 2,5 uur per keer. 

Investering:€95,- pp incl. de gids over emoties en kids bij de workshop SOS kinderen en emoties en bij de workshop SOS Pubers en emoties ontvang je de gids over hoogsensitieve pubers. 

Kinderen hebben veel te vertellen, maar begrijpen we elkaar altijd?  Wat wil je kind je echt vertellen en op welke manier communiceren we eigenlijk met kinderen? 

Na het volgen van deze 3 delige workshop weet jij hoe kinderen communiceren en hoe jij als ouder daar nog beter op kan aansluiten. Daardoor ervaar je meer rust, begrip in je gezin, en zal je elkaar beter begrijpen. 

Deze workshop zorgt ervoor dat jij en je kind(eren) meer begrip krijgt voor elkaar.

In de workshop krijg je kennis en  leer je vaardigheden zoals:

 • luisteren waardoor je kind zich begrepen voelt;
 • praten zodat je kind jou ook echt begrijpt;
 • conflicten oplossen waarbij niemand verliest;
 • afspraken maken waar jouw kind zich aan kan houden;
 • duidelijk grenzen stellen;
 • positief omgaan met verschillen in waarden tussen jou en jouw kind;
 • rekening houden met elkaars wensen en behoeften.

Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur per keer. 

Deze workshop is zowel live als online via zoom te volgen. 

De investering in jouzelf en jouw gezin: €95,- pp 


In de groepstraining: ‘The Magic in me – kids, gaan kinderen vanuit een veilige omgeving, spelenderwijs aan de slag met de, voor hen, lastige situaties en zullen zij de magie in zichzelf ontdekken. Na de training hebben ze geleerd om meer weerbaar te zijn, hebben ze zichzelf beter leren kennen en ook kunnen zij beter aangeven wat ze nodig hebben zodat je kind meer zelfvertrouwen ontwikkelt. 

De trainingen worden gegeven op onze locatie in Zevenaar. Soms zullen we ook uitwijken naar een buitenlocatie in de omgeving van Zevenaar. 

We bieden jouw kind: -persoonlijke begeleiding en maatwerk gericht op de behoefte van jouw kind door vooraf persoonlijke doelen op te stellen voor de start van deze Magic in me – reis, in een persoonlijk intakgesprek. Ook werken we aan groepsdoelen. 

 

De Magic in me bestaat uit 5 bijeenkomsten (60 min. per keer, waarvan 45 minuten zonder ouders en de laatste 15 minuten met jullie of een van jullie erbij. 

We werken met kleine groepen (min. 3 tot max. 8 kinderen) en bieden een afwisselend programma aan gericht op zowel de persoonlijke als de groepsdoelen.) 

Investering in je kind:€175,- 

(evt. betaling in 3 termijnen is mogelijk) 

Contact

Samenkind Ontwikkelcentrum

Verena Elfring-Kraaij
Tel: 06-42346103
Email: verena@samenkind.nl
Adres: Oude Doesburgseweg 89B
6901 HH Zevenaar

K.v.K. nummer: 63882329
BTW nummer: 169284128B01 

Recente berichten

Volg mij op social media

Samenkind draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders