Pedagogisch ontwikkelcentrum gericht op ouder en kind

Training Aan de slag met het ‘Samenkind model’

Ooit heb je bedacht dat je met kinderen wilde gaan werken, nu doe je het. Hoe vergaat het je? Werken met kinderen daagt je uit om zelf (weer) kind te zijn en om in contact met het kind en zijn ouders te zijn. Wanneer je met kinderen werkt is het belangrijk dat je:

  • Kan kijken door de ogen van het kind, de ouders en je van daar uit samenwerkt met je collega’s
  • Kan kijken vanuit jezelf (bewust van jouw referentiekader > hoe jij bent geworden wie je nu bent.)    
  • Het werken met kinderen raakt altijd het kind in jezelf.

De 'Samenkind methodiek' is erop gericht om met een systemische blik naar je eigen handelingswijze, attitude, vaardigheden en 'zijn' te kijken.

Het ‘Samenkind model’ is een tool welke zorgt voor een systemische blik op het kind, de ouders, de pedagogisch professional. Door ‘Samenkind gericht’ te kijken naar het systeem van en rondom het kind ga je kinderen nog beter begrijpen, kan je beter omgaan met lastige situaties in bijv. het contact met een ouder of je collega. Naast de inzichten die het je zal geven rondom het kind en de ouders werk je ook aan je eigen beroepsdeskundigheid waardoor je met nog meer zelfvertrouwen, kennis en bewustwording je werk kunt doen.

Je kunt het Samenkind model na het volgen van de training inzetten bij individuele coaching, intervisie en tijdens bijv. teamcoaching binnen de eigen coachpraktijk, de kinderopvang, het onderwijs en in de jeugdzorg.

•De training is inzichtgevend, praktisch en ervaringsgericht en daarmee een verdieping voor jezelf in jouw contact en het werken met kinderen en hun ouders.

•Inclusief hand-out en het Samenkind model.

•Investering: €397,- excl. btw

Data: 27 november2021 van 10.00-16.30uur

Locatie: Samenkind coaching en training, Oude Doesburgseweg 89b te Zevenaar

Samenkind draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches