Module Samenkind gericht coachen - Samenkind

Ontwikkelcentrum voor jong en oud

Zoeken
Sluit dit tabje

Module Samenkind gericht coachen

De naam ‘Samenkind’ staat voor het systeem van het kind (gele cirkel). De ouders (groene cirkel) als onmisbare schakel en de pedagogische professionals (blauwe cirkel). Samen zijn we bezig met het kind, de opvoeding, veiligheid bieden, motiveren en stimuleren om ieder kind zo optimaal mogelijk te kunnen laten groeien in zijn/ haar ontwikkeling in iedere levensfase. Na deze training kan jij nog beter aansluiten bij de behoeften van kinderen en hun ouders.

Ook is ‘Samenkind’ een basis. Je kindertijd en opvoeding vormen o.a. een basis voor je volwassen leven. Zo zie ik dat het kind in jezelf vanuit hechting en het familiesysteem waar je in opgroeit bepaalde kwaliteiten maar zeker ook belemmeringen met zich mee kan nemen. Heb je wel kind kunnen zijn? Wat was de invloed van jouw opvoeding op wie je nu bent? Als ouder en in werken met kinderen kom je ook weer het kind in jezelf tegen en hoe handel je dan? Waarom ben je met kinderen gaan werken en hoe vergaat het je?

Tijdens de module ‘Samenkind zijn’ ga je in 3 dagen een eigen Samenkind visie ontwikkelen en leer je over jouw drijfveren om met kinderen en ouders te werken. Ook gaan we dieper in op de ontwikkelingspsychologie van de mens, hechting als basis in je leven, kind zijn en alle fases in je leven, het gezin als systeem (met het Samenkind model) en kijken we naar gedrag vanuit o.a. karakterstructuren.

Samenkind gericht coachen is dé verdieping op jouw werk als pedagogisch professional

  • Deze driedaagse komt overeen met de 1ste module van de samenkind coach opleiding. Deze training is daarom ook  geschikt voor iedereen wie al opgeleid is al coach of voor wie eerst wil starten met de eerste module van de samenkind coach opleiding. 

Deze module volg je inclusief: 

  • Samenkind journal en Samenkind kaartenset t.w.v. 27.90
  • Hand-out per bijeenkomst
  • Deelcertificaat Samenkind coach
  • Jouw investering van: €497,- excl. btw
  • Data: vrijdag 26 november, 17 december 2021 en 28 januari 2022 van  10.00 tot 16.30uur of zaterdag 22 janauri 5 en 19 februari 2022
  • Locatie: Oude Doesburgseweg 89b te Zevenaar
Samenkind draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders