Het Kinder Wij land is een initiatief van Samenkind in samenwerking met: 

Het Kinder Wij land is een initiatief van Samenkind in samenwerking met: 

Over het Kinder Wij Land

Het kinder WIJ land is een kennis- en belevingsfestival voor de pedagogisch professional, ouders en kinderen. Dit festival zal ieder jaar op een andere locatie in Nederland worden georganiseerd. 

Bij het kinder wij land kan je komen ontdekken, spelen, leren, ontspannen, ontmoeten en genieten. 

Doe mee met de kleurwedstrijd van het Kinder Wij Land

Wij zijn dol op leuke dingen! En dol op creativiteit. Pak je kwasten, potloden, krijtjes of stiften erbij en maak deze speciale kleurplaat helemaal zoals jij hem wilt. Op 29 mei zullen wij door een vakkundige kinderjury 3 winnaars of winnaressen kiezen. 

Via de button kan je de kleurplaat aanvragen en lees je hoe je mee kan doen. 

Veel kleurplezier!

Het Kinder Wij land is de plek waar kennis, inspiratie, ontspanning, ontdekken, plezier en samen kind zijn voorop staan.

Belevingstuin met activiteiten voor jong en oud

Lezingen en workshops voor pedagogisch professionals en ouders

Een inspirerende mini markt

Kom ook picknicken bij ons!

Van spelen, ontdekken en kennis opdoen krijg je vast ook trek. Daarom kan je bij onze gastvrouw Britta heerlijk een stuk limburgse vlaai met een kop koffie/ thee of limonade kopen. Ook is Picknick op wielen aanwezig voor een heerlijke lunch.

 Strijk neer in de prachtige beleeftuin en geniet van al dit lekkers. 

Wie organiseren het Kinder WIJ Land?

Wij zijn, Joyce Verhaegh, Verena Elfring, Lizette Aarts en Lea Hendriks. Samen organiseren wij het Kinder WIJ Land, editie Limburg. 

Het Kinder WIJ land is een initiatief van Samenkind. Het begon met een droom, van een droom naar een plan en nu gaan we het doen! Verena zal jaarlijks het Kinder WIJ land voor pedagogisch professionals, ouders en kinderen organiseren. 

Het Kinder WIJ land zal iedere keer in een andere provincie in Nederland gaan plaatsvinden. Dit doet Verena steeds in samenwerking. Samen met bevlogen en kundige pedagogisch professionals die een warm hart hebben voor kinderen, ouders en voor iedereen wie werkt met kinderen en/ of ouders.  

Samen even kind zijn en samen groter groeien vanuit verbinding en plezier is het motto. 

De workshops en lezingen worden aangeboden door:

Programma

Binnen zullen er diverse lezingen en workshops te bezoeken zijn door diverse experts uit Limburg. Deze workshops en lezingen zijn voor pedagogisch professionals en ouders.

Buiten kan je genieten van diverse activiteiten voor jong en oud in onze beleeftuin. Maak een dromenvanger, bouw samen een hut, bewandel het blote voeten pad, of strijk neer in onze boekenhoek en luister heerlijk naar de verschillende verhalen, Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan ons weeftouw van geluk en de droomboom. Er is van alles te beleven in deze tuin, kom het zelf ontdekken. 

Reserveer hieronder jouw deelname aan 1 of meerdere van onze lezingen en workshops. Dan ben jij gegarandeerd op een plek voor deelname. Deelname aan de workshops zijn inbegrepen bij de entreeprijs van 5,-

Wist je dat kinderen tot 12 jaar gratis toegang hebben tot de activiteiten m.u.v. de huifkarrit en de mini familieshoots. Volwassenen betalen 5 euro p.p. en kunnen hiervan onbeperkt genieten van de vele lezingen en workshops en natuurlijk van de activiteiten buiten.

Welkom in onze beleeftuin!

Terwijl jij je binnen laat inspireren tijdens een van onze lezingen en/ of workshops is er buiten van alles te ontdekken. 

We hebben in onze beleeftuin een mooi programma voor je klaar staan. 

 • Loop het blotevoetenpad door de wilgentunnel
 • Kom luisteren naar prachtige verhalen in de leeshoek
 • Daag je ouders/ verzorgers uit bij het ouder-kind parcours
 • Loop het labyrinth
 • Doe een wens in ons weegtouw van geluk
 • En deel je dromen in de droomboom
 • Kom muziek maken in onze muziek hoek
 • Blaas reuzebellen
 • Maak een dromenvanger of bouw je eigen bootje en laat deze varen
 • Laat je schminken
 • Struin langs de mooie kramen van diverse ondernemers

Mini familie shoot boeken?

Fotograaf Erik Daems is er op 29 mei bij om tussen 10.30 en 11.30 en tussen 16.00 en 17.00uur mini foto shoots te maken van jou en jouw gezin/ familie/ vrienden of misschien zelfs wel samen met je collega’s. In 15 minuten schiet hij de mooiste plaatjes in de prachtige tuin van Zentire. Voor slechts 25 euro krijg je dan 1 bewerkte foto en heb je de gelegenheid om daarna voor een meerprijs meerdere foto’s af te nemen. 

Om verzekerd te zijn van een plekje voor de minishoot kan jij je aanmelden in onze kalender op deze pagina. 

Locatie Kinder WIJ land, editie Limburg

Op Zondag 29 mei zijn wij welkom op de prachtige locatie van Zentire in Meterik, gelegen in Noord Limburg. Via de A73 of de A67 is het slechts 10 minuten rijden en kan je heerlijk komen genieten in de prachtige belevingstuin van ruim 3500 m2. We zijn hier letterlijk omgeven door weiland en wij maken er een echt kinder WIJ land van. 

Britta Wartenberg is de eigenaresse van Zentire en een echte gastvrouw. Zij zal er die dag voor zorgen dat het ons aan niets zal ontbreken. Ga zeker ook kennis maken met Britta en nuttig bij haar een heerlijk kopje koffie/ thee met echte Limburgse vlaai. 

Algemene informatie

Meer weten over onze organisatoren?

Ik ben Verena,  een veelzijdig ondernemer, vrouw en moeder van 2 geweldige lieve kinderen. Mijn gezin is een inspiratiebron in mijn werk en leven, zij zorgen ervoor dat ik iedere dag mag blijven leren, ontdekken en ontwikkelen. Vanuit mijn opleidingen en ervaring help ik je op weg met het liefste dat ik doe: 

Mensen (groot en klein) ondersteunen en volgen binnen hun ontwikkeling.

Samenkind zijn is voor mij heel erg belangrijk. Omarm het kind in jezelf,  en wees in verbinding met het kind in je omgeving. De basis van wie je bent zit opgeslagen in het kind binnen jezelf en van daaruit mocht je groeien tot wie je nu bent. Het is voor mij een droom die uitkomt om dit festival voor jou te organiseren. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten op 29 mei. 

Meer weten over het aanbod van Samenkind? Check dan de website: Samenkind, Pedagogisch ontwikkelcentrum gericht op ouder en kind (samenkind.nl)

Joyce is eigenaresse van Krachtige ik, coaching, therapie en training.  

Meer weten over Joyce haar aanbod? Check haar website: Krachtige-ik Kindercoaching, Kindertherapie, Ouderbegeleiding, Training

Mijn naam is Lizette Aarts en ik ben moeder van twee jonge kinderen. Ik ben gepassioneerd en gediplomeerd Spelagoog en heb mijn eigen praktijk Vrolijkspel in Nederweert. Alles draait om spel en emoties in mijn werk. Kinderen middels spel verder helpen in hun ontwikkeling is waar ik vrolijk van word. Het is mooi om aan te kunnen sluiten in de speelwereld van een kind en ouders hierin te begeleiden en adviseren. Dit doe ik middels spelbegeleiding maar ook via diverse workshops. Hierin staat het kind met de ouder centraal. Maar ook voor professionals organiseer ik regelmatig workshops en trainingen.

In de workshop “De kracht van spel” neem ik jullie kort mee in die mooie speelwereld van het jonge kind. Zelf even kind zijn maar ook het kind begrijpen in zijn spel staat centraal. Je kunt zoveel meer uit spel halen: ervaar het maar!

Meer informatie over mijn aanbod Vrolijkspel – Home

Mijn naam is Lea Hendriks en ik ben meer dan 28 jaar werkzaam geweest in het onderwijs. 6 jaar geleden ben ik me gaan specialiseren in hooggevoeligheid en vanaf dat moment ben ik mijn eigen praktijk begonnen waarin ik kinderen, jongeren en volwassenen begeleid met het hooggevoelig zijn. Daarnaast geef ik ook trainingen, lezingen en verschillende workshops over dit onderwerp. Naar mijn mening is er nog te weinig bekendheid over hooggevoeligheid en ik vertel hier graag meer over.

Tijdens mijn workshop bij het Kinder WIJ land zal ik je meenemen in wat hooggevoeligheid is. Uitleggen waarom hooggevoelige personen gevoeliger zijn voor prikkels, deze meer waarnemen, maar vooral ook intenser verwerken. Waarom dit meer energie kost en er vaker sprake is van overprikkeling. En natuurlijk wil ik je vertellen over de talenten van hooggevoelige personen. Kom gerust naar mijn workshop om hier meer over te ervaren.

Meer informatie over mijn aanbod vind je hier: Lea Hendriks – Deskundige hooggevoeligheid

Veelgestelde vragen

Het Kinder Wij Land is een kennis en belevingsfestival voor jong en oud. 

Ouders, kinderen maar zeker ook opa’s en oma’s zijn welkom. En een speciaal warm welkom voor de pedagogisch professional. Werk jij met kinderen en/ of ouders dan wil je zeker ook een kijkje komen nemen en je laten inspireren door alles wat het festival te bieden heeft. 

Wij vragen een entree prijs van 5,- per volwassene. Hiermee heb je toegang tot alle workshops/ lezingen en het Kinder wij land. Consumpties zijn op eigen rekening.  Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. 

Er is voldoende parkeergelegenheid in het weiland naast het woonhuis van Zentire. Dit staat duidelijk aangegeven met borden. 

Wat leuk dat jij je hebt opgegeven voor een workshop/ lezing of andere activiteit. Bij de kassa leggen we een lijst met de vooraanmeldingen en daar mag je ter plekke de entree betalen. Graag tot ziens op 29 mei! 

Ja dat kan. Bij de kassa kan jij je aanmelden bij een activiteit, lezing of workshop. Let wel op: vol= vol

Ja, het is mogelijk om de entree te pinnen alswel contant te betalen. 

Heb je nog vragen?

Laat hieronder je vraag achter en wij komen er zo snel mogelijk op terug!

Contact

Organisatie Kinder WIJ land

Contactpersoon: Verena Elfring 

Tel: 06-42346103

Email: info@kinderwijland.nl

Het Kinder WIJ land is een initaief van Samenkind: K.v.K. nummer: 63882329     BTW nummer: 169284128B01 

Recente berichten

Volg ons ook op social media

Samenkind draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches