Ontwikkelcentrum voor jong en oud

Zoeken
Sluit dit tabje

Ik stel je graag voor aan het Samenkind trainersteam 

Het trainersteam

De ‘Samenkind’ coach opleiding zal worden gefaciliteerd door een kundig, enthousiast en gedreven trainersteam. Iedere trainer zal vanuit eigen expertise en ervaringen jou gaan inspireren en in beweging zetten zodat jij je optimaal gaat ontwikkelen tot Samenkind coach. 

Laat je verrassen en inspireren door de deskundigheid en expertise van dit fijne team die jou op weg gaan helpen in jouw ontwikkelingsreis tot Samenkind coach. 

Na jaren ervaring als ‘Samenkind’ coach voelt het zo goed om het stokje door te geven en andere ‘Samenkind’ coaches te mogen opleiden. Ik geloof erin dat we samen nog meer ouders en kinderen verder kunnen helpen in hun ontwikkeling en leven. 

Ik verzorg de lessen rondom ‘Samenkind’ zijn, ontwikkelingspsychologie en familiesystemen en daarnaast leer ik je de fijne kneepjes van het coachen. 

Met mijn jarenlange ervaring als trainer en coach heb ik alles in huis om jou te gaan begeleiden in wat jij wilt leren als ‘Samenkind’ coach, binnen je werk of in jouw (toekomstige) coachpraktijk. 

Ook verzorg ik de train de trainer ‘Timemanagement voor ouders’, waarmee jij straks een krachtige tool in handen hebt waarmee je hopelijk vele gezinnen kunt ondersteunen in hun gezinsleven. 

Ik ben ongelooflijk trots en blij op het team waarmee we deze opleiding gaan geven, ik weet daarmee zeker dat jij op de juiste plek bent. Ben jij klaar voor jouw Samenkind avontuur? Je bent van harte welkom. 

Vanuit onze ervaringen als pedagoog, kindercoach, docent en ouder hebben we in 2017 het Complimentenspel gemaakt en uitgegeven.  

We hebben een missie: De wereld complimenteuzer en positiever maken en iedereen laten ervaren dat hij of zij goed is zoals hij/zij is. Het doel van alles wat we doen en creëren binnen ons bedrijf is dat we in de samenleving meer het beste in elkaar naar boven halen en samen gaan stralen. Complimenten kunnen er voor zorgen ervoor dat kinderen (en zeker ook volwassenen) meer vertrouwen hebben in zichzelf en anderen. Vanuit deze basis kunnen zij hun talenten en vaardigheden ontwikkelen en daarmee bijdragen aan een mooie wereld.

De juiste complimenten zorgen ervoor dat je groeit, ontwikkelt en een positief zelfbeeld creëert. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je durft te zijn wie je in je volste potentie bent. Leven vanuit je passies, talenten en het gevoel van vertrouwen in jezelf (en anderen) is het mooiste wat er is. 

Het beste wat je kunt worden is jezelf, want je bent helemaal goed zoals je bent. We vinden het dan ook ontzettend leuk dat we jou mogen inspireren en onderdeel mogen zijn van je persoonlijke en professionele groei tijdens de SamenKindCoach opleiding. 

Complimenten geven en ontvangen is natuurlijk vooral leuk. Maar hoe zet je het effectief in?

Als ouder of professional speel je een hele belangrijke rol spelen bij het stimuleren van zelfvertrouwen en het zelfbeeld van je kind. Het Complimentenspel helpt om veiligheid en een prettige sfeer te creëren. Aandacht voor elkaar in de kleine dagelijkse momenten, met elkaar leven en elkaar echt zien is waardevol en belangrijk.

Wij laten je zien hoe en geven antwoord op vragen zoals;

  • Hoe kun je complimenten gebruiken tijdens de opvoeding?
  • Op welke manier zet je dit effectief in en wordt het gewenste gedrag versterkt?
  • Met welke woorden help je jouw kind (op)groeien?

We gaan echt hands-on aan de slag met complimenten werkvormen, je experimenteert met verschillende mogelijkheden om het in te zetten en ervaart wat het werken met complimenten kan betekenen.

Na deze dag heb je helder wat bij jou past en weet je te variëren met het spel waardoor het keer op keer weer een feest is om het Complimentenspel in te zetten. Je gaat de deur uit met veel praktische tips, handvatten en ideeën waar jij als professional en/of ouder direct mee aan de slag kunt. 

Je weet hoe het zelfbeeld van kinderen wordt opgebouwd en op welke manier je hier een positieve bijdrage aan kunt leveren. 

We zijn trots dat we een bijdrage te mogen leveren aan de SamenKindCoach opleiding. Het is zo belangrijk om kinderen een stevige basis mee te geven, waar ze in hun gehele verdere leven op voort kunnen bouwen. Op momenten dat het goed gaat en op momenten dat het even wat minder goed gaat, is het fijn als er volwassenen zijn die je veiligheid bieden, motiveren en stimuleren; zodat je ruimte krijgt om ook je eigen kracht weer te ontdekken.

We staan geheel achter de visie om ieder kind zo optimaal mogelijk te kunnen laten groeien in zijn/haar ontwikkeling in iedere levensfase. Als ouders, en pedagogische professionals leveren we hier een belangrijke bijdrage in.

We kijken er naar uit om je te mogen ontmoeten! Voor nu, alvast heel veel plezier en succes tijdens deze prachtige opleiding!

Meer weten over Daphne en Manon en het prachtige Complimentenspel: Check de website

Ik werk met jong & oud en geef begeleiding bij het versterken van zelfvertrouwen, weerbaarheid en het omgaan met pesten. Zodat jong & oud weer sterk in het leven staan, hun plek innemen en er durven zijn. Ik werk vanuit mijn hart en ben een kei in het creëren van een veilig klimaat, waarin verbinding centraal staat en de ander de ruimte krijgt om er te mogen zijn. Ik geloof dat elk probleem kan worden omgezet in een wens. Van iets dat je niet wilt of waar je last van hebt, naar datgene wat je wel wilt. Ik wijs daarbij heel graag de weg en breng een positieve stroom op gang. 

Ik bewonder Verena om haar enthousiasme en de passie waarmee ze haar visie en kennis uitdraagt. Ik ben betrokken bij de opzet van de ‘Samenkind coach’ opleiding vanaf het moment dat het idee nog maar een zaadje was. Ik vind het fantastisch om deze opleiding tot bloei te hebben zien komen.  Het voelt heel goed om deel uit te maken van het gemotiveerde trainersteam. Ik kijk er dan ook naar uit om bij te mogen dragen aan de module ‘jouw toolbox’ en jou als Samenkind-coach de weg te wijzen in het werken met gedachtekracht. Grote en kleine mensen grip geven op denken, voelen en doen is groots. Ik kijk er naar uit om met jullie en Verena het verschil te maken voor jong & oud en samen gezonde porties gedachtekracht te verspreiden. 

 

Als professional is het belangrijk een positieve invloed uit te oefenen op de gedachten vorming van kinderen en tieners. Er zijn verschillende manieren om kinderen en tieners in hun gedachten vorming te begeleiden. Na het volgen van deze training kun je een keuze maken uit de werkvormen van het spel ‘Ik denk me sterk’ om toe te passen in contact met je doelgroep.

Het ‘Ik denk me sterk spel’ bestaat uit 60 kaarten. Alle kaarten zijn voorzien van een afbeelding waarop je kunt associëren en een helpende gedachte waarover je in spelenderwijs in gesprek kunt gaat. Tijdens het spel leren kinderen de eigen niet-helpende gedachten herkennen en omzetten in helpende gedachten. Wanneer zij het spel vaker spelen, zullen zij positiever gaan denken en gemakkelijker voor zichzelf en een ander opkomen. Hierdoor zullen zij als individu en als groep beter gaan functioneren.

Na de training ben je in staat om samen met kinderen de geheimen van de kracht van gedachten te ontdekken en gedachtekracht te vergroten. Daardoor denken deze kinderen positiever en beschikken
zij over meer zelfvertrouwen. Dat komt hen van pas in lastige situaties op school en in de vrije tijd en bij het omgaan met leeftijdsgenoten en volwassenen. In de training wordt ook veel aandacht besteed aan het gebruik maken van positieve en
bevestigende communicatie, waardoor kinderen zich gezien en gehoord voelen en meer uitgenodigd hun denken, voelen en doen met anderen te delen. Daarnaast wordt er ingegaan op het werken met en belang van lichaamstaal. Andere elementen die worden ingezet zijn o.a. tekenen, visualiseren,ontspannen, drama & toneel en bewegen. Na de training beschik je ook over meer ideeën om de spelkaartjes (Ik denk me sterk spel) die je al in je bezit hebt anders in te zetten. 

De inhoud uit de training kun je vertalen naar o.a.:
• individueel contact met kinderen, jongeren en volwassen
• lessen in groepsverband waarin je losse elementen uit deze training
inzet
• serie lessen in groepsverband
• thema middag of workshop
• ouder & kind workshop
Dat betekent dat je de inhoud kunt inzetten in jouw eigen wijze van werken met de doelgroep als professional zoals training, coaching, yoga- of andere (groeps)lessen en contactmomenten, maar ook
inspiratie opdoet om nieuwe of extra activiteiten op te nemen in jouw aanbod of jezelf te profileren als pedagogisch professional.
De training is interactief en ervaringsgericht. Dit betekent dat er wordt gewerkt met korte momenten van theoretische overdracht en er veel aan onderlinge uitwisseling wordt gedaan. Het werken met het spel ‘ik denk me sterk’ staat centraal. Een groot deel van de spelvormen mag je als professional ook zelf ervaren.

Je ontvangt o.a. een reader met werk- en spelvormen, werkbladen, vloerankers (om zelf te lamineren) en een voorbeeld van een ouder & kind workshop, passend bij jou als samenkind coach waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt.  

Ik ben Susan van Asten (1975) en moeder van twee opgroeiende pubers. Ik ben opgeleid tot NLP master coach, kinder- en jongerencoach en trainer. Ik heb ruim 20 jaar in het welzijnswerk gewerkt met kinderen, jongeren en gezinnen. Sinds 2012 heb ik een eigen onderneming waarin ik eerst een aantal jaar als kindercoach heb gewerkt en later overgestapt ben in het ontwikkelen van workshops en trainingen over het onderwerp emoties van kinderen. Ik ontdekte als moeder hoe lastig alledaagse emoties van zowel mijn kinderen als mezelf kunnen zijn. En hoe ogenschijnlijk onschuldige voorvallen al snel kunnen escaleren met als gevolg een kind dat overstuur is en ik als moeder met een schuldgevoel. Ik ging op zoek naar hoe dit beter kon. En dat vond ik door diverse scholingen te volgen en veel literatuur te lezen.

Met deze gevonden kennis en opgedane inzichten, ontwikkelde ik zeer toegankelijke en praktische workshops voor ouders/opvoeders en later trainingen voor professionals. Deelnemers merkten al snel een positief verschil door het toepassen van enkele eenvoudige tips.

 

En dat is wat SOS kinderen en emoties inmiddels is; een praktische training met heldere informatie die gaat over de basis, namelijk het leren omgaan met alledaagse emoties. Deze basis wordt veel te vaak overgeslagen. Bij SOS zijn we ervan overtuigd dat je kinderen en ouders eerst moet uitleggen wat emoties überhaupt betekenen en wat ze ons willen vertellen, zodat er inzicht en begrip kan ontstaan. Daarna kun je met een heleboel praktisch werkmaterialen kinderen spelenderwijs leren omgaan met emoties en er op een gezonde manier uiting aan geven

In de Samenkindopleiding start je met de online training van SOS kinderen en emoties ter voorbereiding. In 7 videolessen krijg je alle theorie uitgelegd en middels diverse reflectie- en doe-opdrachten werk je aan je bewustwording en ontwikkel je je vaardigheden.

Tijdens de daaropvolgende live training gaan we aan de hand van de gemaakte opdrachten de diepte in. We gaan verder in op jouw ontwikkeling; zowel je bewustwording als je vaardigheden. Je ontvangt bij deze training een reader met alle theorie en middels de online omgeving diverse werkmaterialen, downloads en twee emotiespellen. Tevens ontvang je een certificaat van deelname van SOS kinderen en emoties wanneer je de opdrachten tijdig inlevert en volledig aanwezig bent bij de live training. Bij aanvang van de opleiding heb je ook al de gids over emoties bij kids ontvangen welke je kunt gebruiken als naslagwerk en inspiratiebron. 

Samenkind zijn is samen leren met emoties omgaan. En emoties zijn alledaags. We hebben er allemaal mee te maken en ontkomen er niet aan. Ik gun ieder kind volwassenen in zijn omgeving die hem erkenning en begrip geven voor zijn emoties én de tools om hiermee op een gezonde manier mee om te gaan.

Mijn naam is Charissa Kruisenga geboren in Zevenaar. Getrouwd en moeder van twee prachtige meisjes.

Een groot deel van mijn leven heb ik als hotel entertainment manager gewerkt in verschillende landen als : Turkije, Tunesië, Egypte en Spanje.

In de winter pauzes van mijn werk in de hotels heb ik mijn tijd besteed aan reizen en het lesgeven op sportscholen. dit laatste heb ik nog een lange tijd gedaan bij mijn terugkeer naar Nederland. Ook hier nam ik weer taken van het management op mij. Na de geboorte van mijn eerste dochter (2015) voelde ik dat er iets niet meer klopte. De werkdruk, het constant bereikbaar te zijn, en alleen maar fysiek werk. Ik kwam in aanraking met de Touch of Matrix en startte mijn eigen praktijk aan huis voor massages en touch of matrix therapie. In deze periode ben ik door diepere lagen van mijzelf gegaan. Hier heb ik geleerd mijn klachten als kans te zien en dat ik enorm veel handel vanuit het onderbewustzijn, oude patronen, overtuigingen, afweermechanismen en sabotages. Dit was een weg van pieken en dalen, van loslaten en groeien. Hier kwam ook de opleiding tot holistisch therapeut op mijn pad. Deze heb ik 2 jaar gevolgd in combinatie met Reiki trainer.  En wat een mooi en dankbaar proces. Nadat ik het management leven vaarwel durfde te zeggen, kwam dan ook mijn huidige baan op mijn pad. Een goed lopende praktijk live4fit waar cliënten 1 op 1 begeleid met holisme en boksen.  Heb ik met Linda Buiting ons bedrijf/ product : Vandaagmagik opgezet, waar we met onze inzichtkaarten de volwassenen weer leren kind te zijn, en het kind de ruimte geven om vanuit kindzijn te leven. Drie dagen in de week geef ik de HBO opleiding tot holistisch therapeut. In het holisme zien we de mens als geheel. En ben ik dankbaar therapeuten in de wereld te mogen zetten, die op hun beurt ook weer mensen in hun kracht mogen zetten.

Nadat Verena mij heeft gevraagd om workshops te komen verzorgen, was mijn antwoord direct “‘JA’!. Dit omdat we dezelfde missie hebben: Persoonlijke ontwikkeling en groei. En de directe toepasbaarheid voor thuis en/of je praktijk. Ken jij jezelf, dan ken je ook de ander. Doordat je tijdens deze opleiding jezelf leert kennen, kan jij dit weer door gaan geven aan anderen. Stilstaan is voor mij achteruitgaan. En deze waardevolle opleiding helpt jou en anderen weer een stap vooruit.

 

 Tijdens de workshop intuïtief coachen ga ik jou uitleggen wat de 6 intuïtieve vermogens zijn, en welke jij hiervan bezit en kunt inzetten. Ook leer je te vertrouwen op je intuïtie en onderscheid te maken tussen intuïtie en ego.

Samen gaan we opdrachten doen, die jou meteen laten weten welk vermogen jij bezit, en hoe je dit kunt inzetten tijdens je dagelijks leven en ook je coaching sessies. Hierbij gaan we ook de kaarten set van Vandaagmag ik gebruiken, zodat je leert hoe jij ook hier gebruik van kunt maken. 

Tijdens de workshop karakter structuren ga ik jou uitleggen wat nu eigenlijk een karakter is, en hoe dit is ontstaan.

Welke maskers zet je wanneer op en waarom doe je dit? Wat krijg jij mee aan waarden, normen, overtuigingen, afweermechanismen en patronen mee vanuit je kindheid. Wanneer reageer je vanuit je kind stukken en niet vanuit jou volwassenheid. En hoe kan je daar nu mee omgaan bij jezelf en bij kinderen. Je leert na deze workshop hoe jij kunt omgaan met jou verschillende karakter structuren. En ook hoe je jou vergeten delen weer kunt gaan inzetten.

Wat jij ontvangt:

  • Waardevolle informatie en kennis over de karakterstructuren wat direct toepasbaar is in jouw werk en praktijk
  • Inzicht in jouw karakterstructuuren daar mee leren om te gaan
  • Waardevolle informatie en kennis over intuïtief coachen, direct toepasbaar in jou dagelijks leven en praktijk.
  • Onze waardevolle inzichtskaarten-set van Vandaagmag ik..
  • Je leert hoe je de kaartenset kunt gebruiken voor jezelf, kind(eren) en ouders thuis en in de praktijk. 

Voel jij een ‘ja’ en wil jij graag geïnspireerd worden door dit trainersteam? 

Ontdek of de opleiding ook helemaal aansluit bij jouw opleidingsbehoefte.

 

Contact

Samenkind Ontwikkelcentrum

Verena Elfring-Kraaij
Tel: 06-42346103
Email: verena@samenkind.nl
Adres: Oude Doesburgseweg 89B
6901 HH Zevenaar

K.v.K. nummer: 63882329
BTW nummer: 169284128B01 

Recente berichten

Volg mij op social media

Samenkind draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders