NieuwsBlog2018-12-30T16:42:33+00:00

Oud jaar.. even stilstaan, even terugkijken. 2018 wat was het een jaar! Een jaar vol beweging en verandering! Ik kijk terug vol trots. Trots op de keuzes die ik heb gemaakt. Ik heb het afgelopen jaar weer leren luisteren naar mijn dromen en wensen en durfde mijn zekerheden op te geven door mijn baan op te zeggen in het onderwijs. Ik heb gekozen voor het ondernemerschap, en 100% gekozen voor Samenkind Coaching & Training. Ik mag samenwerken met fantastische mensen! Met Laurie heb ik de workshop Timemanagement voor ouders naar een hoger niveau weten te tillen en we gaan in 2019 door! Mijn ontwikkeldrang en enthousiasme groeien met de dag! En wauw wat ben ik trots en blij met de 20 workshopleiders die nu door het land de workshop aanbieden aan ouders! Ga zo door dames!

Krachtteam de Liemers, een jaar geleden begonnen met Laurie en Susan! Ik heb veel nieuwe dingen mogen leren rondom het ondernemerschap, netwerken en samenwerken. 2019 gaan we dat voortzetten, na het afscheid van Susan (Circle of Balance)hebben we Annette Oudekerk van Eva design verwelkomt. Ik weet nu al dat ik veel van haar mag gaan leren! Samenwerken in ondernemerschap is elkaar versterken en op een hoger level krijgen. Dus wanneer mensen aan me vragen vind je het niet eenzaam een eigen bedrijf? Nee zeker niet! Ik werk met zoveel mensen samen en mag daar ook nog eens zelf keuzes in maken. Over samenwerkingen gesproken, in 2018 heb ik gekozen voor 2 geweldige opdrachtgevers! Lindekracht, waar ik de opleiding tot deBabyspecialist in de kinderopvang geef en Sos kinderen en emoties! Meta bedankt voor alle ontwikkelkansen, ik groei als trainer, ik verdiep mezelf door alle nieuwe ontwikkelingen en kennis rondom de baby en geef met veel plezier de opleidingen. Susan, ook een groot dankjewel aan jou, dank voor jouw vertrouwen in mij. Samen ontwikkelen en sos kinderen en emoties door het land verspreiden met een heel fijn en warm team! En dan de ouderworkshops van sos kinderen en emoties, de deelnemers in 2018 waren super enthousiast en er zijn nu zelfs mannen die wel willen! Met de workshops over de dunstan babytaal heb ik zowel aanstaande vaders als moeders mogen ontmoeten en in het nieuwe jaar zal ik ook deelnemen als trainer aan het project van ouderteam.nu waarin we aanstaande ouders voorbereiden op het ouderschap.

De pedagogische professional wil ik ook nog even in het zonnetje zetten! Alle pm-ers die in het afgelopen jaar bij mij een training knap lastig, sos kinderen en emoties of de opleiding tot deBabyspecialist hebben gevolgd; bedankt voor jullie deelname! Ook in 2019 sta ik weer voor jullie klaar wanneer jullie bijscholing zoeken om je eigen pedagogische kwaliteit naar een hoger niveau te tillen.

En Samenkind kan ook niet bestaan zonder de kinderen, de kinderen en ouders die ik heb mogen begeleiden/ coachen en trainen (the Magic in me met Laurie) Ik heb jullie mogen volgen, soms verdrietig, boos, kwetsbaar en klein maar ook zien groeien naar blije, sterke en meer zelfverzekerde mensen! En wauw wat mooi dat niet alleen het kind stappen zet maar de ouders ook hand in hand mee gaan. Dat is wat ik doe bij Samenkind, samen werken aan doelen, jong en oud, dat is Samenkind zijn.

Ondertussen ben ik ook alweer een jaar gevestigd met mijn praktijk aan de Oude Doesburgseweg 89b. @John Keultjes super dat wij ook het komende jaar weer gebruik mogen maken van deze fijne werkplek!

Privé is er meer rust omdat ik doe wat ik te doen heb en wat ik het liefste doe! Coaching en trainingen bieden! Het geeft me meer levensvreugde, innerlijke rust en ruimte en tijd om veel meer bij mijn gezin en familie te kunnen zijn. Ook hebben jullie in een eerder bericht kunnen lezen over mijn vader, hij is ziek en dat is helemaal niet leuk en maakt ons ook onzeker over de toekomst maar als ik iets al heb mogen leren in dit hele proces is dat je nu leeft en dat je dat moet doen wat je te doen hebt en je ervan mag genieten. Dus lieve mensen ga in 2019 niet aan de slag met voornemens, mijn tip aan jullie; leef je dromen, blijf dicht bij jezelf, doe wat goed is voor jou en de mensen die je lief hebt en geniet!

Ik wens jullie allemaal een geweldig mooi nieuw jaar in goede gezondheid vol liefde en plezier! En graag zie ik je ook weer bij een van mijn activiteiten @ Samenkind Coaching & Training

Liefs,

Verena 

GESLAAGD!!! OFFICIEEL GECERTIFICEERD POSTHBO KINDERCOACH

Ik wist natuurlijk al dat ik geslaagd was maar ik mocht nog even wachten op het definitieve diploma en hier is ie dan!! Ik was al even bezig als kindercoach maar nu ook met officieel keurmerk  nu is dat natuurlijk maar een papiertje maar voor mij een waardevol document die me doet denken aan alles wat ik in de afgelopen jaren heb mogen leren over het prachtige vak van Kindercoaching en over mezelf als mens en kind! #samenkind #dankbaar #feestje

Opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, geen tijd, lalalala ik had dit liedje van de week in mijn hoofd toen ik in de auto zat na een trainingsdag in Amsterdam… dit lied is de afgelopen 2maanden mijn lijflied geloof ik.. ? ik zit in een stroomversnelling! Toen ik Samenkind begon had ik niet kunnen denken dat ik nu zo druk zou zijn! Veel doen en kunnen is iets wat ik in mijn leven heb geleerd, schouders eronder, aanpakken, je beste beentje voor en doorgaan. En al op verschillende momenten in mijn leven haal ik mezelf in, struikelde ik bijna of viel ik zelfs om! Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om te luisteren naar je lijf, wat het je verteld en dat je mag luisteren naar wat je nodig hebt. Ik weet ook goed hoe ik mezelf soms voor de gek hou en dan dus lekker door kan hobbelen! Gelukkig heb ik genoeg lieve mensen om me heen die me af en toe laten zien hoe ik dan aan het rennen ben.. Een kracht en valkuil;mooi lijnrecht tegenover elkaar. Het brengt me ook veel en ver! Op dit moment ben ik druk, soms ook echt te druk, ik ben van binnen een oermoeder die veel en graag bij mijn kinderen wil zijn, ik ben ook een gedreven en gepassioneerde vrouw met ambities! Dat resulteerde in de harde werker die ik kan zijn, ik rond mijn studie af, ben bezig met een zeer inspirerende train de trainers traject, geef les bij het graafschap college, werk voor Samenkind met liefde en passie om kinderen, ouders en pedagogische professionals te zien groeien, inspireren en ze vooral Samenkind te laten zijn!

Vanmorgen even geen haast.. even stil.. en dan rollen deze woorden voor jullie eruit.

Ik maak keuzes, ik rond nu dingen af en ik maak mooie plannen voor de toekomst! Wauw; dat voelt goed! ? Ik heb besloten om eind dit schooljaar te stoppen bij het Graafschap College, na ruim 13 jaar gewerkt te hebben in het onderwijs ga ik nu helemaal voor mijn passie; Samenkind! Loslaten en afscheid nemen… daar ben ik niet zo goed in, van binnen voel ik; het is goed! En daar luister ik naar! Toen ik vertelde aan de studenten dat ik na dit schooljaar zal stoppen kreeg ik een mooie opmerking; mevrouw u lijkt wel een beetje verliefd! ? U straalt als u praat over uw bedrijf! ?? En zo is het! Ik heb een prachtige mooie missie en dat is om Samenkind verder te laten groeien, in alle rust en ruimte en dus tijd! Dus voor even mag dit lied met me mee, het geeft me ook kracht om even door te kunnen. Zie je me vliegen, rennen, Dont worry; heel binnenkort zet ik m uit en gaat mijn melodie in meer rust maar wel met vrolijkheid en plezier verder! 

Per januari ga ik als trainer aan de slag @Lindekracht en zal ik de opleiding tot babyspecialist in de kinderopvang gaan geven. Vanuit de eisen uit de wet IKK is bepaald dat Kinderopvangorganisaties vanaf 2018 aan de slag moeten met het bijscholen van pedagogisch medewerkers op babygroepen. Met liefde, kennis, ervaring en plezier ga ik deze opleiding verzorgen! Wil jij dat ook voor jouw kinderopvang? Meer informatie vind je op:  https://www.logavak.nl/aanbod/15/159/981/opleiding-tot-debabyspecialist-in-kinderopvanof; http://www.debabyspecialist.com/

Ik ben vandaag thuisgekomen van een heerlijk weekend weg met mijn gezin. Op de vraag van mijn dochter; “wat vonden jullie het leukste wat we hebben gedaan?” noemden we allemaal dit moment! Niet het zwembad, niet de piratenspeeltuin, de spannende speurtocht, eten in een restaurant, nee ons hoogtepunt; het strandavontuur, spelen met zand en de schommel met uitzicht op zee! Nu deel ik deze foto… alleen maar liefde voor mijn twee lieve kinderen en man, blij met deze fijne momenten en herinneringen! En direct een moment van herkenning… ineens zie ik mezelf… klein meisje Verena op een schommel bij de zee.. wat voelde ik me vrij en blij daar bij de zee, vroeger op vakantie met mijn ouders, broertje en opa en oma mochten toen ook even mee. De zon op mijn gezicht, lachende kinderen en de golvende zee… toen al was dit kleine moment groots! Dat is nu wel gebleken. En hoe mooi dat ik dit nu als moeder van mijn eigen kinderen nog eens mag beleven, samen op het strand, genieten van al het kleins en fijns in ons mooie Nederland.. deze foto is een tastbare herinnering maar eerlijk… ik denk dat deze voor altijd blijft in ons , want de kleinste momenten zijn het grootst!
#makingmemories #bringbackoldmemories #liefleven #samenkindzijn

Na het succes van de lovely summer for kids organiseren wij (Verena van SamenKind Coaching & Training, Susan van Circle of Balance & Laurie van Coaching InZicht) de HERFSTKRACHT week voor kinderen van 5-10 jaar oud. In deze week gaan we 4 ochtenden met de volgende thema’s op een speelse manier aan de slag:

Dinsdag 17-10: Herfstdroom
Woensdag 18-10: Hallo Herfst
Donderdag 19-10: Herfstpracht
Vrijdag 20-10: Herfstkracht

Je kunt je kind opgeven voor de 4 ochtenden maar ook voor losse ochtenden.

Kosten: 10,- per kind per keer.

Ikkes is een liefdevol en ontwapenend mannetje dat kinderen en volwassenen inspireert om te voelen in hun lijf en in hun hart.

Soms is het lastig om je weg te vinden door emotieland, bij jezelf maar zeker ook bij je kind(eren).

Het is donderdagmiddag en je haalt je zoon op , je kijkt er naar uit om zijn verhalen te horen over zijn schooldag. Het gaat niet zoals je verwacht, je ziet van een afstand al dat er iets is.. je kind kijkt niet blij. Ha jongen! Hoe gaat het? Grrrrrrmmm gaat wel is zijn reactie.. je besluit het even te laten en samen loop je rustig naar de auto. Eenmaal in de auto vraag je waarom het wel gaat? “Gewoon” is zijn antwoord.. oke.. “gewoon?! Je kijkt niet erg blij.”. en daar komt dan de grote boze bui! Eenmaal thuis is de spanning hoog en je zoon wil niet meer de auto uit. Wat is er toch aan de hand wil je weten? Maar er komt geen antwoord, je ziet alleen je boze zoon en je wilt hem helpen maar weet eigenlijk niet zo goed hoe?! Niks lijkt te helpen en je besluit hem even te laten en loopt naar binnen. Een paar minuten later komt hij sloffend naar binnen. “Gaat het weer een beetje? Vraag je nog.. er komt geen antwoord. Samen drinken jullie thee en dan gaat hij spelen. Pas na het avond eten hoor je wat de boze bui heeft veroorzaakt. Hij verteld dat het een stomme dag was, bij de gymles moesten ze de koprol doen en het lukte hem niet. Er waren kinderen die erom hadden gelachen, “kan je dat nog niet?” de juf had hem wel een compliment gegeven omdat hij het wel had geprobeerd.. maar dat was niet genoeg. De dag ging voorbij en het negatieve gevoel groeide en kwam eruit als een boze bui.

Kinderen mogen leren omgaan met teleurstellingen, uitdagingen en dat gaat samen met een heleboel emoties. Belangrijk is dat wij goed leren luisteren naar het kind, niet alleen wat ze zeggen maar ook wat ze uitstralen en we kunnen ze helpen om zelf taal te geven aan wat ze voelen.

Wil jij weten hoe? Hoe jij jouw kind(eren) hierbij kunt ondersteunen zodat ze beter de weg leren kennen door emotieland? Kom dan naar de driedelige workshop of een van de avonden van de workshop Heppie!? Kinderen en emoties. Ook voor deze thema avonden kom ik graag naar jullie toe. Dus zoek je nog een waardevolle invulling voor de ouderavond op school of het kinderdagverblijf/ bso of in de gastouderopvang? Neem dan even contact met me op!

Ik wens iedereen een heel fijn, leerzaam, speels en inspirerend nieuw schooljaar!

Weer een schooljaar voorbij…

In de laatste weken van school voel ik me altijd een beetje ontregeld.. een beetje gelaten…  als docent en als moeder merk ik dan dat er veel (lees; heeeeeeel veeeeel) moet gebeuren, laatste verslagen nakijken, overdrachten schrijven, eindgesprekken voeren, onderwijs ontwikkelen voor het jaar erop, examens afnemen, diplomering, en zo nog veel meer.. oh en dan dus kindjes halen, brengen, afscheidsfeestje, cadeautjes regelen, rust behouden want nee niet mama is alleen moe en vol in het hoofd… dat zijn we stiekem allemaal! Dus zennnnnnnn en weer door! Even de laatste loodjes… bijna zomervakantie!  Om mij heen zie ik mensen naar adem happen en heel hard roepen; Bijna VAKANTIE!!! (Dit heb ik ook een aantal keer geroepen!) HO STOP!  Omgekeerde wereld… waarom jezelf uitputten in die laatste weken tot aan de vakantie?! Kan dat niet anders? Willen we oververmoeid de vakantie starten? Niet echt een goed idee.. mooi om over na te denken hoe we dit voortaan anders kunnen doen of willen. Mij is het dit jaar overkomen, grappig ik zeg dit jaar.. we zijn pas halverwege! Maar de docent in mij overwint! Ik leef vanuit schooljaren dus ja! Bijna vakantie en bijna weer een (school)jaar voorbij! Jihaaaaa!   Zal er niet omheen praten.. ik heb mezelf dus voorbij zien rennen de afgelopen weken, beetje kip zonder kop af en toe, alle ballen moesten hoger dan hoog in de lucht blijven want het is tenslotte bijna vakantie. Ik was even vergeten om zelf in balans te blijven. En dan kom ik bij de vraag: Wat heb je dit jaar gedaan waar je trots op bent? Heel veel!  Het afgelopen schooljaar was het jaar waarin ik vanuit mijn zwangerschapsverlof weer ben gaan werken. Ik mijn lieve kleuter langzaam zie veranderen naar een jong schoolkind! Mijn zoon heb zien leren kruipen, staan en nu vorige week los te zien lopen!  Ik er achter kwam dat zelfs op 34 jarige leeftijd een scheiding van je ouders best hard werken is. Ik mijn eigen coaching&trainingspraktijk Samenkind tot bloei heb gebracht! Het jaar waarin ik samen met mijn lieve collega 26 studenten heb kunnen begeleiden naar een prachtige plek op het podium om vervolgens hun Diploma Pedagogisch werk niveau 3 in ontvangst te nemen! En dit is natuurlijk nog maar een deel van alles wat ik heb gedaan. Maar 1 antwoord kan ik geven op waar ik dit jaar trots op ben geweest: Ik ben trots op mezelf als ik terugkijk naar het afgelopen jaar dat ik ondanks alle nieuwe, leuke, heftige, mooie, verdrietige en speciale gebeurtenissen/ momenten ik positief ben!  Een kwaliteit die mij zoveel brengt en geeft en die ik zeker van plan ben om te behouden en mee te nemen naar het volgende (school)jaar! Nog 1 week… heel eerlijk voor mij nog 2 dagen werken aan school en dan 6 weken… nou ja in ieder geval 5 weken vakantie! Alle ruimte en tijd voor mezelf, mijn gezin, vrienden, familie en Samenkind! Ook van Samenkind neem ik even vrij van 22 juli tot 5 augustus zal het even stil zijn. Maar daarna en ervoor ben je welkom bij een van mijn workshops of voor coaching! Weer terug naar het begin van mijn verhaal.. gelaten zijn, wat ontregeld.. nee nu niet meer, het is wat het is en het is goed zo! Fijn om soms even de balans op te maken! En dan heb ik het nog niet eens gehad over op wie ik allemaal trots ben… dat bewaar ik voor een volgende keer!  want dan ben ik nog wel even bezig! Ik ben een dankbaar mens!

Jullie kregen een persoonlijk kijkje vandaag in mijn blog en ik ben ook zo benieuwd waar jij trots op bent als je terugkijkt op het afgelopen jaar?! Neem even de tijd om stil te staan en voel maar even hoe het is om trots te zijn! Straal jij ook zo?! Geniet, geniet, geniet! Fijne zomer!

Liefs,

 Verena

WHAT’S IN YOUR NAME?!

Door aan de letters van je naam eigenschappen en kwaliteiten te koppelen geef je jezelf een cadeautje! Ik heb dit ook voor mezelf gedaan en deze eigenschappen en kwaliteiten passen goed bij wie ik ben en hoe ik mezelf zie! Dit is hoe ik mijzelf zou omschrijven. Vraag ook eens aan anderen hoe ze jouw Naam zouden invullen? Komt het overeen of krijg je allemaal nieuwe cadeautjes? Wij mensen zijn goed in kijken naar wat allemaal niet goed is, of beter kan. Bekijk het eens van de andere kant, wat komt er uit jouw naam? Ik ben benieuwd! Wie ben jij? Hoe zie jij jezelf? Hoe zien anderen jou? Veel plezier!

Door deze leuke oefening vergroot je je zelfvertrouwen of dat van de ander, werk je aan je zelfbeeld en dat geeft een positieve boost!

Ik ben een CRKBO geregistreerde docent!

Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs bestaat uit een Register Instellingen en een Register Docenten. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. In het Register Docenten staan zelfstandig werkende docenten ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Docenten.

Soms knijp ik mezelf even.. is dit allemaal echt! Doe ik dit allemaal echt?!> JA, JA, JA!!! Ik droomde over mijn eigen coaching en trainingsbureau.. jarenlang.. ik had allerlei overtuigingen en vragen, kan ik dit wel, ben ik er al aan toe, ik heb toch nog geen tijd met kleine kinderen, heb ik wel genoeg diploma’s, etc.. Om mij heen waren er meerdere mensen die me toen een spiegel hebben voorgehouden, ik kon op alles ja zeggen! Ik kan het, Ik ben er aan toe want dit is wat ik wil! Ik heb genoeg diploma’s (en er komt en kan nog meer bij omdat leren zo leuk is!) en zeker genoeg ervaring! (WAUW! Wat heb ik al veel mogen doen in de afgelopen jaren!)  Ik heb niet altijd bergen aan tijd, want ja mijn gezin gaat voor! Is dat erg? NEE want ik doe wat ik kan, wil en leuk vind! Dat maakt dat ik nog steeds iedere dag weer blij ben dat ik mijn dromen achterna durfde te gaan. Inmiddels weten steeds meer mensen Samenkind te vinden! Ik ontvang ouders, kinderen en pedagogische professionals in mijn praktijk voor individuele en duo- coachtrajecten en dan de vele workshops! Ik kom op veel kinderdagverblijven voor workshops en trainingen en zo nu en dan zie je me op een beurs of bij een ander event.

Dan weer terug naar DROMEN DURVEN EN DOEN! Waar droom jij van> Wat weerhoud jou om te DURVEN>? Ga jij het ook DOEN!!? Ben je benieuwd wie ik ben en wat ik voor jou kan betekenen? Ik zie en hoor je graag!

I want to do something good for you!

Mijn dochter (toen 4 jaar) kreeg Ikkes cadeau en verzocht mij op een dag om even weg te gaan, ze wilde even alleen met Ikkes zijn.. het was een lange dag geweest en ze leek een beetje vol van alles, niets was meer goed. Stilletjes vanaf een afstand heb ik ademloos staan kijken, verstaan kon ik het niet en dat hoefde ook helemaal niet, (respect voor de autonomie van mijn dochter!) Ze was aan het knuffelen met Ikkes en vertelde hem van alles. Ik liet ze even alleen en na 5 minuutjes kwam ik terug en de 2 nieuwe vriendjes lagen samen te slapen, mijn dochter liet haar nieuwe vriendje niet los. Alleen Ikkes wist hoe het met haar ging en mama kon op dat moment alleen maar glunderen van trots, trots en liefde voor mijn lieve meid! En Ikkes mag nog heel lang ons vriendje zijn! 🙂

Wil jij ook dat Ikkes een nieuw vriendje kan zijn voor jouw kind(eren), een popje waar alles mag zijn, ze zich kunnen uiten, ze samen kunnen lachen, huilen, boos en bang zijn? Voor 20,- kan je Ikkes samen met het mooie boek bij me kopen. Wil je meer weten neem dan even contact met me op!

verena@samenkind.nl / 06-42346103