Pedagogisch ontwikkelcentrum gericht op ouder en kind

Agenda

Wat je leert met plezier vergeet je niet.

Welkom bij een workshop, training of opleiding van Samenkind

Online Train de trainer Timemanagement voor ouders

Datum: 11 en 18 januari 2022                        Tijd: 9.30- 16.30uur 

Timemanagement voor ouders is dé workshop voor ouders waarbij ze inzicht krijgen en direct aan de slag kunnen met timemanagement in het gezin. Deze workshop word al 4 jaar lang met succes gegeven om gezinnen te ondersteunen.
Timemanagement is iets wat niet iedereen van nature kan en meer is dan plannen, dit is een praktische workshop voor het hele gezin en daarom kan je bij ons de train de trainer voor de “workshop time management voor ouders” gaan volgen, zodat we in heel NL en België de workshop kunnen gaan verzorgen.
In de praktische workshop neem je ouders (live/ online of individueel in je coaching) mee in de volgende thema’s: timemanagement, mindset, keuzes maken, grenzen aangeven, verantwoordelijkheid, samenwerken, schuldgevoel, communicatie, aandacht en energie.
 
Informatie over de train de trainer;
Je krijgt in 2 avonden een online training om nadien zelf de workshop “Timemanagement voor ouders” te kunnen verzorgen.

De kosten voor deze train de trainer bedragen 397,- euro excl. btw

Inbegrepen:
• 2 complete live online trainings avonden waarin we je alles leren over timemanagement en de workshop Timemanagement voor ouders.
• Een werkboek met informatie en werkbladen.
• Extra achtergrondinformatie over “Timemanagment voor ouders” via de toegang aan de TvO dropbox.
• Een powerpointpresentatie inclusief een interactieve quiz.
• Een digitale hand-out die je kunt printen voor je deelnemers.
• Een flyer waarop jij je gegevens kunt toevoegen.
• Informatie voor je website/ pr.
Wat levert deze training je op?
• Een kant en klare workshop waarmee je snel en doeltreffend de doelgroep ‘Ouders’ kunt bereiken. Deze workshop ga je geven in je praktijk of op locatie.
• Toegang tot de besloten facebookgroep voor vragen en het delen van je ervaringen met medetrainers.
• De mogelijkheid van netwerkdagen en intervisiebijeenkomsten op onze locatie.
• Met deze workshop in je aanbod speel je in op de recente ontwikkelingen omtrent ouderschap in Nederland.
• Een rijke variatie aan werkvormen die je kan inzetten tijdens de workshop, maar ook tijdens individuele coaching of gezinscoaching sessies.
 
Na aanmelding ontvang je de zoomlink. Per post ontvang je de overige materialen.

 

Voor iedereen die ouders en gezinnen coacht en naast coaching ook workshops wil geven. 

Schrijf je hieronder in voor de train de trainer ‘Timemanagement voor ouders’. 

Start opleiding Samenkind coaching

Datum: 11 maart  Tijd: 9.30- 16.30uur 

De ‘Samenkind’ coach opleiding betreft een unieke 1 jarige ontwikkelingsgerichte opleiding welke te volgen is vanuit Nederland en  België. Naast de opleidingsdoelen ga je ook aan de slag met jouw persoonlijke leerdoelen waarbinnen jij je wilt ontwikkelen. Hiermee volg jij jouw eigen route op weg naar professionalisering.

Iedereen weet vanbinnen wat ze nodig hebben, alleen heb je soms even iemand nodig die met je mee kijkt zodat je weer kan voelen wat goed is voor jou en je gezin.

Als samenkind coach leer jij ouders en kinderen coachen. Je gaat samen met hen aan de slag met hun onbewuste patronen, gedachtes en gedrag.
Ouders en/ of kinderen gaan op weg met jou als samenkind coach, dan ontstaat er ruimte voor het (innerlijke) kind, de ouders en de coaching draagt bij aan een gezinsleven in balans.❤️

Met een goed gevulde toolbox ga je, na het volgen van deze opleiding, in jouw eigen praktijk of binnen de organisatie waar je werkt aan de slag als ‘Samenkind’ coach.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding en vraag eerst de informatiegids aan. 

Locatie: Samenkind te Zevenaar

Deelname: 2750,-  excl. btw (evt. betaling in termijnen is mogelijk) 

Inclusief: 

De ‘Samenkind’ coach opleiding is er voor jou wanneer jij jezelf wilt ontwikkelen in het coachen van zowel de kinderen/ jongeren als de ouders. Maar ook als je al werkt als bijv. Kindercoach, pedagogisch coach, leerkracht maar je ervaring wilt opdoen en jij je nog meer wilt verdiepen in het coachvak.

Schrijf je hieronder in voor deelname aan de Samenkind coach opleiding.

Training SOS kinderen en emoties voor de jeugd- en gezinsprofessional

Datum: 16 maart en 13 april 2022      Tijd: 9.30- 17.00uur 

Deze tweedaagse training biedt concrete tips en handvatten waarmee je jouw vaardigheden ontwikkelt (of opfrist) in het coachen/begeleiden van kinderen en hun ouders in het op een gezonde manier omgaan met emoties. We maken hierbij veel gebruik van visuele middelen en metaforen die zorgen dat je de informatie op heldere wijze kunt overbrengen en aanreiken. Ook krijg je diverse spel- en werkmaterialen waarmee je interventies voor ouder en kind visueel kunt maken en concrete vaardigheden kunt aanleren. Ouders voelen zich hierdoor (weer) bekwaam en ontwikkelen zelfvertrouwen en kinderen groeien op in een veilig sociaal emotioneel klimaat omdat ze beter gezien worden in hun behoeften en geholpen worden in hun ontwikkelingsproces.

Locatie: Samenkind te Zevenaar

Deelname: 447,- euro 

Per 1 januari 2022 wordt de prijs verhoogd naar 497,- euro. Bij inschrijven voor een training in 2022 vóór 31 december 2021 kun je nog deelnemen voor de prijs van 2021.

Voor jeugd- en gezinsprofessionals, ambulant begeleiders, gezinshuisouders, kindertherapeuten en -coaches, gezinscoaches en pedagogen met een HBO werk- en denkniveau. Iedereen die zijn vak serieus neemt, het kind centraal stelt, maatwerk wil leveren, in staat is op eigen gedrag en emoties te reflecteren en daarbij zijn eigen vaardigheden ten aanzien van emoties verder wil ontwikkelen of aanscherpen.

Schrijf je hieronder in voor deelname aan de training SOS kinderen en emoties voor de jeugd- en gezinsprofessional. 

Training SOS kinderen en emoties voor de kinder- en gastouderopvang. 

Datum: 30 september& 4 november 2022 Tijd: 09.30-16.30uur

 

In jouw werk heb je te maken met veel verschillende kinderen. Hun emoties leiden tot gedrag dat niet altijd gewenst is. Bij sommige kinderen krijg je het gevoel dat je ze niet goed kunt peilen of kunt bereiken. Als je maar de juiste snaar kon raken… Het kind zou zich zo veel beter kunnen ontwikkelen als het voelt dat jij hem/haar begrijpt. Inzicht in emoties en er op een effectieve manier op reageren, maakt het verschil.

Leren omgaan met emoties hoort bij de ontwikkeling van een kind. Daarnaast is weten hoe het met je gaat en hoe je je voelt een belangrijk aspect van welbevinden. Een kind dat weet heeft van zijn gevoelens en emoties kan er ruimte aan geven in plaats van ze te verdringen of af te reageren. Jij als pedagogisch medewerker of gastouder speelt hier een belangrijke rol in. Kinderen brengen soms veel tijd door op de opvang. Daarbij zijn emoties altijd aanwezig, elke dag weer. Als pedagogisch medewerker en gastouder vraagt dit van jou een gezonde basishouding in het omgaan met en reageren op emoties. En dat dit niet altijd gemakkelijk is, dat begrijpen wij maar al te goed.

Daarom verzorgen wij deze tweedaagse training waarbij bewustwording van jezelf als professional centraal staat. Jij bent namelijk het instrument en daarmee het voorbeeld waar kinderen van leren. En daarnaast bieden we concrete, praktische tools die je direct in de opvang kunt toepassen. Wellicht inspireren we jou om tot nog veel meer creatieve ideeën te komen, zodat kinderen bij jou in de opvang volop spelenderwijs mogen leren omgaan met emoties.

Locatie: Samenkind te Zevenaar

Deelname: 447,- euro 

Per 1 januari 2022 wordt de prijs verhoogd naar 497,- euro. Bij inschrijven voor een training in 2022 vóór 31 december 2021 kun je nog deelnemen voor de prijs van 2021.

Voor pedagogisch medewerkers/coaches en gastouders die hun vak serieus nemen, het kind centraal stellen, in staat zijn op eigen gedrag en emoties te reflecteren en daarbij hun eigen vaardigheden ten aanzien van emoties verder willen ontwikkelen.

Schrijf je hieronder in voor deelname aan de training SOS kinderen en emoties voor kinder- en gastouderopvang.

Ben je meer op zoek naar maatwerk voor een training met een specifiek (pedagogisch) thema?
Een training of coaching op locatie voor jou en jouw team?

Contact

Samenkind Ontwikkelcentrum

Verena Elfring-Kraaij
Tel: 06-42346103
Email: verena@samenkind.nl
Adres: Oude Doesburgseweg 89B
6901 HH Zevenaar

K.v.K. nummer: 63882329
BTW nummer: 169284128B01 

Recente berichten

Volg mij op social media

Samenkind draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches