Welkom bij Samenkind!

Voor iedereen met een groot ♥ voor kinderen

♥ voor iedereen die werkt met kinderen

♥ opvoeding & het ouderschap

♥ voor kind zijn; SAMENKIND zijn

Mijn praktijk heeft de naam Samenkind gekregen, omdat Samenkind staat voor de driehoek van het kind/ de jongere, de ouders als onmisbare schakel en de pedagogische professionals! Samen zijn we bezig met het kind, de opvoeding, veiligheid bieden, motiveren en stimuleren om ieder zo optimaal mogelijk te kunnen laten groeien in zijn/ haar ontwikkeling in iedere levensfase. Daarnaast zie ik Samenkind ook als een basis. Je kindertijd en opvoeding vormen o.a. een basis voor je volwassen leven. Zo zie ik vaak bij mezelf maar ook bij anderen binnen de coaching dat het kind in jezelf bepaalde kwaliteiten maar zeker ook belemmeringen met zich mee kan nemen. Heb je wel kind kunnen zijn? Wat was de invloed van jouw opvoeding op wie je nu bent? Als ouder kom je ook weer het kind in jezelf tegen en hoe handel je dan? Vraagstukken die mij interesseren en waar ik mensen graag in op weg help!

Ook focus ik mij op het jonge gezin. Ik heb zelf ervaren dat een zwangerschap en bevalling naast een mooie ook een intense ervaring kan zijn. Ieder beleeft dit op zijn eigen manier. Ik heb veel van mijn 2 zwangerschappen mogen leren en merkte vooral in de tijd na de kraamperiode dat de verwerking heel belangrijk is. Ruimte geven aan de ervaringen, veranderingen en alles wat daarbij komt kijken. Soms is het dan fijn om met iemand te kunnen praten, iemand die je een luisterend oor kan bieden zonder oordeel, praktisch alles op een rij kunnen zetten, delen van ervaringen.. IK BEN ER VOOR JOU!

Ik ben altijd bezig met mijn eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling en heb een grote interesse in de persoonlijke ontwikkeling van de ander. Ruim 15 jaar werk ik als coach, pedagogisch begeleider, docent en vertrouwenspersoon. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan in de kinderopvang en de gehandicaptenzorg. Na de opleiding Sociaal Pedagogisch werk ben ik de opleiding Omgangskunde gaan doen, diverse trainingen gericht op coaching, de opleiding kindercoaching (Atma) en allerlei losse scholingen. (o.a. bij het Nederlands Jeugd Instituut, How to talk to kids, Coachee spel, Heppie?! Kinderen en emoties, Theekransjes, opvoedkwaliteitenspel, Het grote interactievaardighedenspel, TTT Zindelijkheid) Bijscholing helpt mij mede om een stevige basis neer te zetten in wat ik doe. Geregeld volg ik cursussen en intervisie om mijn vakdeskundigheid op peil te houden. Naast Samenkind coaching & training werk ik ook 2 dagen in de week bij het Graafschap College, hier geef ik les aan de opleiding Pedagogisch Werk. Mijn inzet als docent en studieloopbaanbegeleider versterken mijn ervaring en handelen als trainer en coach. Een win-win situatie! 🙂

Het moederschap heeft mijn pedagogische inzichten ook versterkt en ook de extra motivatie gegeven om aan de slag te gaan met Samenkind.  Ik ben van mening dat een goed en eerlijk contact met kinderen en jongeren belangrijk is voor hun ontwikkeling. Door bewust stil te staan en te kijken naar jezelf, het kind in jezelf en een kind geloof ik dat je Samenkind kan zijn.

Ik ben een duizendpoot en combineer mijn vakkennis, praktijkervaring en een positieve open instelling om de verbeterkansen voor kinderen/ jongeren, ouders en professionals maximaal te benutten. Ik heb een brede interesse en daardoor ook veel te bieden. Mijn aanbod lees je terug op mijn site bij kind & jeugd, ouders & verzorgers en pedagogische professionals.

Ik verheug me erop om samen aan de slag te gaan om SamenKind te zijn!

~

Verena