Opvoeden is ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag

Dat is het motto van deze workshop!

Kinderen zitten vol emoties. Waar het ene kind vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. Juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet helpt om te leren omgaan met emoties. Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder om ze daarbij te helpen en te ondersteunen.

Maar hoe?… In deze workshop krijg je diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk. De workshop vindt plaats in kleine groepen van max. 12 deelnemers.

Voor wie:

Voor ouders, opvoeders en pedagogische professionals

Inhoud driedelige workshop:

In 3 avonden van 2,5 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en tips voor het werken aan zelfvertrouwen.

Duur:

Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.

In overleg kan de duur van een workshop ook worden aangepast aan de individuele wensen. Denk aan; huiskamerworkshop, informatieavond bij bijv. een ouderavond op scholen of kinderdagverblijven, etc.

Kosten:

Introductieworkshop “SOS, kinderen en emoties”:

1x 1,5 uur / inclusief hand-out / € 17,50,- per persoon incl. btw of €15,- p.p. bij aanmelding per 2 personen)

De 3 delige workshop “SOS, kinderen en emoties”:

(3x 2,5 uur / inclusief de gids over emoties bij kids van Susan van Asten / € 95,00 incl. btw per persoon of bij aanmelding per 2 personen: €90,- p.p.)

2- daagse basistraining SOS kinderen en emoties

In jouw werk heb je te maken met veel verschillende kinderen. Hun emoties leiden tot gedrag dat niet altijd gewenst is. Je zou graag leren hoe je daar stabiel en positief mee om kan gaan. Bij sommige kinderen krijg je het gevoel dat je ze niet goed kunt peilen of kunt bereiken. Als je maar de juiste snaar kon raken… Het kind zou zich zo veel beter kunnen ontwikkelen als het weet dat jij hem of haar begrijpt. Inzicht in emoties en er op een effectieve manier op reageren, maakt het verschil.

De 2-daagse basistraining biedt concrete tips en handvatten waarmee je jouw vaardigheden ontwikkelt in het omgaan met en begeleiden van kinderen en hun emoties.

Ook als je te maken hebt met de begeleiding van ouders bij de opvoeding van hun kind is deze training uitermate geschikt. Je kunt de ouders hierna psycho-educatie over emoties én praktische tools bieden om de omgang met hun kind te verbeteren. Ouders ervaren direct resultaat.

Ik verzorg deze training onder andere in Zevenaar en op een prachtige locatie in Heeten (nabij Deventer). Dit is een open inschrijving. Ook verzorg ik de training in-company voor organisaties en/of teams.

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden, vragen en of informatie! Voor meer informatie en aanmelden, ga naar https://sos-kinderenenemoties.nl/trainingen/

Het is ook mogelijk een introductieworkshop SOS kinderen en emoties te organiseren voor een ouderavond of een groep professionals als bijv. leidsters peuterspeelzalen, kinderopvang en gastouders. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Wil je deze workshop op locatie? Voor aanmelden en meer informatie zie contact