Laden Evenementen
Opvoeden = ruimte geven aan emoties & grenzen aan gedrag.
Nu we meer thuis zijn ivm Corona kunnen de emoties misschien soms wat hoger oplopen. Je kind is misschien bang voor wat er speelt in de wereld, hij word sneller boos wanneer iets niet lukt of jij net even een ander idee hebt, is verdrietig omdat hij zijn vriendjes of familie mist.
Wil je kind voortdurend jouw aandacht hebben en kan dit je soms onzeker of zelfs wat wanhopig maken?
De ene keer lukt het je om de rust te bewaren, te kijken en luisteren naar je kind, te begrijpen welke behoefte er ligt en adequaat te reageren. Maar er zullen ook genoeg momenten zijn dat het niet zo goed lukt, dat je je kind(eren) misschien wel achter het behang zou willen plakken, je geduld verliest, uit je slof schiet of niet weet hoe je er mee om moet gaan en letterlijk met je handen in het haar zit.
Jouw kind heeft wat te leren! Ze mogen leren omgaan met hun emoties en gevoelens….
Juist nu heb je misschien nog meer vragen dan ooit rondom de werking van emoties, en hoe jij je kind het beste kan begeleiden.
Mooi om juist nu samen met je partner, oma, opa, een vriend(in) of alleen deel te nemen. Deze workshop geef ik online, zodat jij veilig op afstand maar toch live de workshop kan volgen en je direct meer rust gaat ervaren en kennis krijgt rondom kinderen en emoties.
Waarom SOS Kinderen en emoties?
In 3 avonden van 2,5 uur geef ik je praktische tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en tips voor het werken aan zelfvertrouwen.
Naast alles wat we mogen leren en ontdekken garandeer ik je ook 3 fijne ontspannen ochtenden waarin er voldoende ruimte is om ervaringen uit te wisselen met andere ouders en opvoeders.
Wanneer?
Deel 1, thema boos: 26 november 19.30-22.00uur
Deel 2, thema bang: 7 december 19.30-22.00uur
Deel 3:, thema verdriet: 16 december 19.30-22.00uur
Kosten: €95,- p.p
incl. het boekje; De gids over emoties bij kids van Susan van Asten t.w.v. €9,95.
Aanmelden: verena@samenkind.nl of bel / what’s app me even bij vragen: 06-42346103