Dunstan babytaal

Ben je in verwachting of heb je net een kindje

 gekregen?
Doe dan samen met je partner een Cursus Dunstan Babytaal. Leer  de vijf geluiden herkennen die alle pasgeboren baby’s maken en krijg tips over wat je kan doen om je baby te helpen bij een vastzittend boertje of darmkrampjes. Dan weet je precies wat je kan doen als je kindje begint te huilen. Dat geeft  rust en zelfvertrouwen. Dat is een fijne start samen!

Pasgeboren baby’s maken vanaf geboorte vijf geluiden met ieder een hele specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby’s en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken. Het in een vroeg stadium herkennen van de behoeften van een baby heeft grote voordelen voor ouders.

Wanneer je baby bijvoorbeeld honger heeft zal hij gaan zuigen. Wanneer hij aan de zuigreflex geluid toegevoegt ontstaat het ‘woord’ voor honger, Neh. De tong beweegt van boven naar beneden en veroorzaakt de N-klank. Dit zijn de eerste pogingen tot communicatie van je baby, nog voordat het echt tot huilen komt. Hoe eerder je het geluid herkent, hoe eerder je de baby kan voeden. Je kindje hoeft niet verder te huilen om zijn behoefte duidelijk te maken. Dat is fijn voor je baby en natuurlijk ook voor jou. Na een maand of drie, vier doven de reflexen, en daarmee de geluiden, langzaam uit en maken plaats voor bewuste communicatie van je baby.

De cursus bestaat uit een avond van 1,5 uur. Je bent welkom alleen of met je partner. Na deze avond is het mogelijk om nog deel te nemen aan een bijeenkomst met je kindje waar je je ervaringen kunt delen, filmpjes kunt laten zien en ik je eventuele vragen kan beantwoorden.

Ook is er een mogelijkheid voor een individueel consult. Ik kom dan bij jullie thuis en leer je alles over de Dunstan babytaal.

Voor meer info, prijzen of data? Neem gerust contact met me op.