Een blog uit de oude doos (29-8-2017 ) over SAMENKIND ZIJN. 🤩 Ik deel deze met liefde nog een keer.

Een zondagmiddag.. mijn mannetje van 1,5 is op ontdekkingsreis en ik mag met hem mee. Ik zie dat hij weg wil, uit de tuin op naar het speelplaatsje bij ons op het plein. Samen wandelen we hand in hand en ik laat mij de wegwijzen door mijn zoon die ineens een stuk groter lijkt! Onderweg stoppen we, kijken we rond, pakken af en toe een steen, stampen we met een voet, moeten we lachen en doen we een vogel na. In zijn kleine handen heeft hij een lint vast, een lang felgeel lint! Hij laat m niet los en laat het lekker wapperen door de wind. Verwondering, vertederende blikken van iedereen: “Kijk eens wat dat mannetje geniet!” Wij genieten lekker met hem mee! Dan gaat de aandacht naar een stel kinderen, grote kinderen van een jaar of 9/ 10, zij hebben een grote skelter en hebben van takjes een soort vogelnestje gebouwd. Daadkrachtig loopt mijn dreumes naar de kinderen toe en pakt zo een takje van het mooie bouwwerk. Op het moment dat ik er iets van wil zeggen (straks gaat het nestje kapot ) zegt het meisje; “wat gezellig kom je even kijken?” En ze geeft mijn zoon een mooie tak. Ik besluit mijn mond te houden en aanschouw de interactie tussen deze kinderen. Trots als een pauw loopt hij rond met zijn gekregen stok! Inmiddels ligt het gele lint op de grond.. ik pak m op en voor ik het weet wapper ik met het lint en staan er 2 meiden bij me en zeggen “wauw wat een mooi lint, wat kan je er allemaal mee?” Samen gaan we dansen, dansen op het plein, de meiden rennen er onderdoor, springen erover heen en we genieten van de golvende bewegingen door de wind.. even voel ik me ook weer zo blij als een kind! We zijn SAMENKIND!
Spelen als een kind, ontdekken als een kind, wat heb je nodig? Volg maar een kind en je zal je eigen kindstuk ook weer ontmoeten.