MOMZ 2017-04-10T13:33:07+00:00

Coaching Samenkind & Momz

Momz is een uniek nieuw concept in Zevenaar voor zwangeren en prille moeders.

MOMZ is inspanning en ontspanning!

Een actieve cursus zwangerschapsbegegeleiding, waar onder deskundige begeleiding geoefend wordt aan behoud en herstel van conditie, fitheid, mobiliteit en vitaliteit tijdens je zwangerschap. Nadruk ligt op fit zijn én blijven en preventie van bekken – en rugklachten.

Voldoende ontspanning is noodzakelijk voor je lichaam en geest om te herstellen, in balans te komen en alle indrukken die je op een dag opdoet te verwerken.

Bewegen vanuit een gespannen houding is lastig. Door de spanning, of de pijn zoals met bekkenklachten, die je voelt, blokkeer je je lichaam, ga je weer op een verkeerde manier bewegen en zet je jezelf nog meer vast.

Met de juiste ontspanning kun je veel meer inspanning aan, met de juiste inspanning krijg je veel meer ontspanning en maakt dat je je fitter voelt! De ontspanning bij MOMZ bestaat uit; lichaamsmassage, energetische lichaamsmassage door middel van reiki, mindfulness, gezichtsbehandeling en coaching rondom je zwangerschap en na de bevalling.

VOOR WIE

MOMZ ZwangerFit® is voor zwangeren vanaf de 12e week van de zwangerschap tot aan de bevalling.

MOMZ Fit: na de geboorte van de baby kan er al vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling geoefend worden.

Waarom coaching?

Vanaf het moment dat je een kindje verwacht, verandert je wereld. Je bent niet meer alleen verantwoordelijk voor jezelf maar ook voor je toekomstige kind(eren). Kortom, je bent meer dan ooit: Samenkind! Naast zorgen voor je kind(eren) is het belangrijk om als ouder goed voor jezelf te zorgen. Ouderschap wordt ook wel het zwaarste beroep van de wereld genoemd en het is belangrijk dat je als ouder in je kracht kan staan. Door de komst van een nieuw leven, start je ook aan een nieuwe fase in je leven. Ieder “nieuw begin” zal veranderingen met zich meebrengen op lichamelijk en emotioneel gebied.

Als zwangere vrouw heb je het  vaak ook nog druk met je gezin, sociale leven en je werk. Ieder ervaart de zwangerschap, kraamtijd en opvoeding op zijn/ haar eigen manier. Onder invloed van alle veranderingen en van hormonen in je lijf komen er vaak een hoop vragen met daarbij behorende gevoelens naar voren (denk aan bijv. blijdschap, dankbaarheid, teleurstelling, boosheid, vermoeidheid, frustratie, verdriet of angst. )

Samenkind coaching helpt je om tijdens je zwangerschap en de tijd erna bewust te zijn en balans te vinden, waardoor je als (aanstaande) moeder vanuit nog meer vertrouwen, gezondheid en innerlijke kracht in het leven kan staan. Coaching is een aanvulling op de zorg die je ontvangt van je verloskundige of gynaecoloog, zwangerschapsbegeleidende cursussen en de andere behandelingen vanuit Momz.

Coaching bij Samenkind i.s.m. Momz betekent:

  • Dat wat jij nodig hebt op dat moment in jouw leven m.b.t. je zwangerschap/ relatie/ gezinsleven/ ouderschap/ opvoedingsvragen; Dat is per persoon maatwerk! Centraal staat jouw welbevinden, jezelf mogen zijn met alle veranderingen binnen jezelf en binnen je gezin.
  • Ouders ondersteunen bij de voorbereiding op opvoedingsvragen rondom het gezin (broertjes/ zusjes, nieuwe ouderrol/ gezinssituatie, eigen emoties)

Benieuwd geworden naar het totale aanbod van MOMZ: Klik hier!

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=8MyrAaVvgFQ” ]

 

logo