//Speciaal voor mannen: SOS Kinderen en emoties
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.
Deze introductieworkshop is geschikt voor iedereen die kinderen heeft of met kinderen te maken heeft en dit keer is deze avond gereserveerd voor de mannen! Dus vaders, ooms, opa’s, meesters, opvoeders, geef je op en kom naar Samenkind voor een praktische avond over kinderen en emoties.

Kinderen mogen nog leren omgaan met emoties en wij kunnen ze daarbij helpen!

Wil jij meer rust in huis of in de groep/ klas? Kinderen beter begrijpen? Leren wat emoties zijn en wat een kind te leren heeft om beter om te gaan met de eigen emoties? Lees dan snel verder en kom naar de introductieworkshop SOS Kinderen en emoties @ Samenkind coaching & training.

Wanneer een baby bij een kleine tegenslag huilt (hij heeft honger, een vieze luier of wil een knuffel), zal niemand daar raar van opkijken of dit gedrag afkeuren. Maar wanneer je peuter een driftaanval krijgt midden in de supermarkt, niet meer lijkt te stoppen met huilen en voortdurend jouw aandacht wil hebben kan dit ouders soms onzeker of zelfs wat wanhopig maken. Jouw kleintje heeft wat te leren! Ze mogen leren omgaan met hun emoties en gevoelens…. Maar hoe doe je dat?!

Waarom het belangrijk is om te leren omgaan met emoties?

Leren omgaan met emoties voor jonge kinderen betekend: ze leren om de eigen emoties te herkennen en uit elkaar te houden. Wanneer kinderen leren hun emoties te herkennen en uit elkaar te houden, zien we dat ze ook steeds beter leren hun gevoelens op een juiste, gepaste manier te uiten.

In 1,5 uur hebben we het over de werking en de belangrijkste functies van emoties. Wat doen ze en wat hebben ze ons te bieden? Door het inzicht dat hierdoor ontstaat kunnen we een basis leggen om op een andere manier naar kinderen en hun emoties te kijken en hen deze te laten herkennen, erkennen en ze te leren hier op een goede manier mee om te gaan. Als deelnemer maak je kennis met wat de kinderen te leren hebben en hoe wij als ouders/opvoeders hen daarin kunnen begeleiden en voorgaan. Na deze introductie workshop ga je naar huis met een aantal concrete tips, waar je direct mee aan de gang kan en krijg je een hand-out waarin je alles nog eens rustig na kan lezen.

Mocht je na de intro workshop meer willen weten dan kan je ook meedoen aan de volledige workshop welke bestaat uit 3 avonden van 2,5 uur per keer. Bij voldoende animo zullen we samen een evt. vervolg plannen.

Wanneer: donderdag 31 januari van 20.00-21.30uur.
Waar: Oude Doesburgseweg 89B Zevenaar
Kosten: 17,50,- pp incl koffie/ thee met lekkers en een hand-out

Aanmelden: verena@samenkind.nl/ 0642346103

Minder weergeven