//Introductie workshop SOS Kinderen en emoties
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Kinderen mogen nog leren omgaan met emoties en wij kunnen ze daarbij helpen!

Deze introductieworkshop is geschikt voor iedereen die kinderen heeft maar kan ook interessant zijn voor iedereen die met kinderen te maken heeft.

Wil jij meer rust in huis? Je kind beter begrijpen? Leren wat emoties zijn en wat een kind te leren heeft om beter om te gaan met de eigen emoties? Lees dan snel verder en kom naar de introductieworkshop SOS Kinderen en emoties @ Samenkind coaching & training.

Wanneer een baby bij een kleine tegenslag huilt (hij heeft honger, een vieze luier of wil een knuffel), zal niemand daar raar van opkijken of dit gedrag afkeuren. Maar wanneer je peuter een driftaanval krijgt midden in de supermarkt, niet meer lijkt te stoppen met huilen en voortdurend jouw aandacht wil hebben kan dit ouders soms onzeker of zelfs wat wanhopig maken. Jouw kleintje heeft wat te leren! Ze mogen leren omgaan met hun emoties en gevoelens…. Maar hoe doe je dat?!

Waarom het belangrijk is om te leren omgaan met emoties?

Leren omgaan met emoties voor jonge kinderen betekend: ze leren om de eigen emoties te herkennen en uit elkaar te houden. Wanneer kinderen leren hun emoties te herkennen en uit elkaar te houden, zien we dat ze ook steeds beter leren hun gevoelens op een juiste, gepaste manier te uiten.

In 1,5 uur hebben we het over de werking en de belangrijkste functies van emoties. Wat doen ze en wat hebben ze ons te bieden? Door het inzicht dat hierdoor ontstaat kunnen we een basis leggen om op een andere manier naar kinderen en hun emoties te kijken en hen deze te laten herkennen, erkennen en ze te leren hier op een goede manier mee om te gaan. Als deelnemer maak je kennis met wat de kinderen te leren hebben en hoe wij als ouders/opvoeders hen daarin kunnen begeleiden en voorgaan. Na deze introductie workshop ga je naar huis met een aantal concrete tips, waar je direct mee aan de gang kan en krijg je een hand-out waarin je alles nog eens rustig na kan lezen.

Introductieworkshop:
Wanneer: Dinsdag 17 februari van 20.00-21.30uur.
Waar: Oude Doesburgseweg 89B Zevenaar
Kosten: 17.50 pp

Aanmelden: verena@samenkind.nl/ 0642346103