/Cursus Samen ouders, hallo baby!
Cursus Samen ouders, hallo baby!2018-08-30T14:14:37+00:00

.

Cursus Samen ouders, hallo baby!

Deze cursus is praktisch en leerzaam voor iedereen die een baby verwacht. Ouderschap begint met de wens en het verlangen naar een baby. Jullie zijn in volle verwachting en bereiden je voor op zaken als: de babykamer inrichten, kopen van babykleding/ spullen, je bevallingsplan, allemaal belangrijk en goed om te doen. Er zijn genoeg boeken te vinden over zwangerschap, bevallen en het opvoeden van een kind, na de geboorte van een kind wil je ook graag voorbereid zijn op het ouderschap.

Extra aandacht voor de eerste 1001 dagen 
De eerste 1001 dagen van conceptie tot 2 jaar, zijn cruciaal voor een gezonde, veilige en kansrijke ontwikkeling van het kind. 
Daarom maakt goede informatie en begeleiding van ouders over de omgang met het kind juist in die periode het verschil.

http://ap.lc/LK6ba

De cursus bestaat uit 4 avonden van 2,5 uur:

  • Aanstaand Ouderschap

Tijdens deze avond gaan we in op wat ouderschap inhoud en gaan jullie zelf op ontdekking welke verwachtingen je van jezelf en/ of elkaar hebt als aanstaande ouder.

  • Dunstan Babytaal

Alle pasgeboren baby’s maken 5 reflexgeluiden om hun behoeften aan te geven. Een geluidje voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze 5 geluiden leer je herkennen en doet suggesties voor manieren om je baby weer gerust te stellen. *Een interessante avond, zeker ook voor vaders omdat gebleken is dat zij door de kennis van de geluiden sneller weten wat te doen wanneer hun baby huilt en daarmee kan je als vader vanaf dag 1 een gelijkwaardige band opbouwen met je kindje.

https://www.babytaal.nl/

  • Veilige start

Op deze avond hebben we het over de invloed van de geboorte/bevalling van je baby, de ontwikkeling en het belang van hechting. Door kennis over hechting leer je je baby nog beter kennen.

  • Huilen, slapen en voeden

Hoe kun je rust en evenwicht vinden in een leven met een baby. Een nieuw leven dat allerlei vragen over huilen, slapen en voeden met zich meebrengt. Er is ruimte voor al jullie vragen en ontdek samen een manier die bij jou en jullie baby past.

Optioneel kunnen jullie met de cursusgroep de thema avond over dragen en tillen afnemen. Deze avond zal worden verzorgd door een draagdoekconsulente. Ook deze avond duurt 2,5 uur.

De beste tijd om deze cursus te starten is vanaf het 4de kwartaal van je zwangerschap. Ook kun je ervoor kiezen om afzonderlijke thema avonden te volgen.

Wil je meer info of je aanmelden? Mail dan naar; verena@samenkind.nl of bel; 06-42346103

De investering in jezelf en je (aanstaande) gezin:

  • 4 avonden van 2,5 uur incl. pauze €125,- pp of €235,- per stel (Thema avond over dragen en tillen is optioneel voor een meerprijs.

  • Kom je niet alle avonden dan betaal je per avond €35,- pp of €65,- per stel.